Αρχική » Τελευταία Νέα » ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ & ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ & ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς και αθλητές, έπειτα από μια πολύ δύσκολη περίοδο περιορισμών , εγκλεισμού και αποχής από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες το κολυμβητήριο ξεκίνησε – όπως κάθε Σεπτέμβρη – να λειτουργεί, δίνοντας την δυνατότητα στα παιδιά μας να αθληθούν, να εκπαιδευτούν και να διασκεδάσουν.

Όπως σε όλες μας τις καθημερινές δραστηριότητες υπάρχουν και εδώ οι ανάλογοι περιορισμοί και υποχρεώσεις ώστε να παραμείνει η κολύμβηση μια ασφαλής ενασχόληση . Πρωταρχικός στόχος όλων μας είναι – και πρέπει να είναι – η διαφύλαξη της υγείας όλων μας. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας και να δείχνουμε την απαραίτητη κατανόηση και προσαρμοστικότητα. Οι υποχρεώσεις που έχουν οι αθλητές αλλά και οι γονείς είναι οι εξής:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας για ΟΛΟΥΣ τους αθλητές της μεγάλης πισίνας κατά την είσοδο και την έξοδο από την εγκατάσταση. Σημαντικό θα ήταν να φορούσαν τα παιδιά την μάσκα τους λίγο πριν καθώς ορισμένες φορές δημιουργείτε συνωστισμός. Για τον ίδιο λόγο η μάσκα είναι υποχρεωτική και για τους συνοδούς. Για τους αθλητές της μικρής πισίνας η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική.

Άφιξη στην είσοδο του κολυμβητηρίου 10 λεπτά πριν την έναρξη του κάθε μαθήματος ώστε οι αθλητές, με την συνοδεία των προπονητών τους να περάσουν από τον απαιτούμενο έλεγχο (θερμομέτρηση) και να μην χάνουν χρόνο από την προπόνησή τους. Οποιαδήποτε αργοπορία προκαλεί δυσκολία καθώς ο προπονητής του κάθε τμήματος αδυνατεί να βρίσκεται ταυτόχρονα και στην είσοδο για τους αργοπορημένους αλλά και να συνοδεύει το υπόλοιπο τμήμα. Σε καμία περίπτωση τα παιδιά δεν επιτρέπεται να βρίσκονται στους χώρους του κολυμβητηρίου χωρίς συνοδεία προπονητή. Όποιος αθλητής φτάσει καθυστερημένα ο συνοδός πρέπει να συνεννοείται με την γραμματεία αν υπάρχει κάποιος αρμόδιος θα συνοδεύσει το παιδί. Η είσοδος των γονέων στο κολυμβητήριο απαγορεύεται αυστηρά.

Οι γονείς των αθλητών πρέπει να βρίσκονται αντίστοιχα στην έξοδο ακριβώς στην ώρα λήξης της προπόνησης για να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους . Σε περίπτωση αργοπορίας τα παιδιά θα συνοδεύονται από τους προπονητές στην γραμματεία και οι γονείς θα τα παραλαμβάνυον από εκεί.

Τηρούμε αυστηρά το πρόγραμμα των ημερών και ωρών αντίστοιχα που έχουμε δηλώσει. Η παρουσία των παιδιών καταγράφεται καθημερινά και φυλάσσεται από την διοίκηση του κολυμβητηρίου για την ιχνηλάτηση σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος. Έτσι διευκολύνουμε την διαδικασία και προστατευόμαστε. Κανένας αθλητής δεν θα μπορεί να συμμετέχει σε προπόνηση μέρα και ώρα διαφορετική από το πρόγραμμά του.

Κατά την διάρκεια των προπονήσεων καλό θα ήταν οι γονείς να μην συνωστίζονται ακριβώς έξω από την πόρτα εισόδου – εξόδου. Στο κολυμβητήριο εισέρχονται και εξέρχονται διαρκώς αθλητές και προπονητές από όλους τους Συλλόγους που εδρεύουν εδώ, ας δείξουμε την πιο σωστή στάση απέναντι σε όλους – είναι μια πράξη παράδειγμα και προς τα παιδιά μας.

Είναι υποχρέωση του κάθε γονέα – κηδεμόνα να ενημερώνει το Σύλλογο σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων ή σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στο οικείο περιβάλλον (οικογένεια – σχολείο – φροντιστήριο κλπ). Η ατομική ευθύνη είναι η ισχυρότερη προστασία ενάντια στην εξάπλωση του covid19.

Η συμβολή σας στην τήρηση των παραπάνω οδηγιών μας βοηθά όλους ώστε να μπορούμε να προσφέρουμε στους αθλητές μας μια σωστή αλλά κυρίως ασφαλή άθληση. Η ενδεχόμενη διακοπή λειτουργείας μας επηρεάζει όλους μα περισσότερα τα παιδιά μας. Σας χρειαζόμαστε δίπλα μας σύμμαχους στην προσπάθεια να κάνουμε την καθημερινότητά μας λίγο καλύτερη

Σας ευχαριστούμε πολύ για την στήριξή σας.