Αρχική » Τμήματα » Προπονητές » ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

ΑΡΣΕΝΙΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΣ

Απόφοιτος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με ειδίκευση στο άθλημα της κολύμβησης.

Άδεια Ασκήσεως επαγγέλματος προπονητή κολύμβησης από την Γ.Γ.Α.

           

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ

Σεπ  2019 –  Κολυμβητικός Όμιλος Περιστερίου «ΓΛΑΥΚΟΣ» – Υπεύθυνος Προπονητής προαγωνιστικών κατηγοριών και Επιλέκτων

Σεπ 2015 – Ιουλ. 2019   Αίολος Πετρούπολης – Προπονητής επιλέκτων και τμημάτων ακαδημιών, συνεργάτης προπονητής προαγωνιστικών κατηγοριών

Ιουλ. 2015 –   Ο.Φ.Ν.Ι – ΝΗΡΗΙΔΕΣ

Σεπ 2014 – Ιουλ. 2015    Κολυμβητικός Όμιλος Περιστερίου «ΓΛΑΥΚΟΣ» – Υπεύθυνος προπονητής των τμημάτων Ακαδημίας, Επίλεκτων αθλητών και συνεργάτης προπονητής στο τμήμα Προαγωνιστικής Κατηγορίας

Σεπ. 2010 – Ιουλ. 2014   Ευρωκατασκήνωση Θάσου – Εξωτερικός συνεργάτης της κατασκήνωσης με στόχο την καλοκαιρινή προετοιμασία των κολυμβητών του Γ.Α.Σ «ΚΟΜΟΤΗΝΗ» και μετέπειτα Ν.Ε.Ροδόπης.

Σεπ. 2013 – Ιουλ.2014     Ναυταθλητική Ένωση Ροδόπης (Ένωση κολυμβητικών  τμημάτων Κ.Ο.Κομοτηνής και Γ.Α.Σ     «ΚΟΜΟΤΗΝΗ») – Υπ. Προπονητής τμήματος Ακαδημίας. Τμήμα αθλητών 7-9 ετών. Κύριοι στόχοι του τμήματος η βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων στα δυο βασικά κολυμβητικά στυλ (ελεύθερο, ύπτιο) και η εκμάθηση του προσθίου και της πεταλούδας. Επιμέρους στόχοι, η εκγύμναση των αθλητών μέσα και έξω από το νερό και η προετοιμασία για την ομαλή ένταξη τους στη Προαγωνιστική Κατηγορία.

Σεπ. 2012 – Ιουλ. 2013     Ναυταθλητική Ένωση Ροδόπης (Ένωση κολυμβητικών  τμημάτων Κ.Ο.Κομοτηνής και Γ.Α.Σ     «ΚΟΜΟΤΗΝΗ») – Υπ. Προπονητής τμημάτων μικρής πισίνας. Τμήματα αθλητών ηλικίας 3-7 ετών. Κύριος στόχος λειτουργίας των τμημάτων η εξοικείωση των αθλητών με το υδάτινο περιβάλλον και επιμέρους στόχοι, η εκμάθηση των δυο βασικών στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο) και η προετοιμασία τους για το πρώτο τμήμα της μεγάλης πισίνας (Ακαδημία). Διοργάνωση ημερίδων με βασικά θέματα την ενημέρωση των κολυμβητών για την διατροφή και την σωστή αντιμετώπιση των παιδιών – αθλητών από τους γονείς.

Σεπ. 2009 – Ιουλ. 2012     Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος «ΚΟΜΟΤΗΝΗ» – Υπ. Προπονητής Προαγωνιστικής Κατηγορίας. Τμήμα αθλητών ηλικίας 10-12 ετών. Κύριος στόχος του τμήματος η βελτίωση των κινητικών δεξιοτήτων στα τέσσερα στυλ της κολύμβησης καθώς και η προετοιμασία για ένταξη των αθλητών στην Αγωνιστική Κατηγορία. Επιμέρους στόχοι, η εκγύμναση και η βελτίωση της φυσικής κατάστασης των αθλητών και η συμμετοχή τους σε Περιφερειακούς και Διασυλλογικούς αγώνες.

Σεπ. 2005 – Νοε. 2007      Γυμναστήριο Sports Center – Group Exercise Trainer σε προγράμματα ενδυνάμωσης με βάρη ή χωρίς,  Vibration Trainer, επιτήρηση και εκγύμναση ασκουμένων στην αίθουσα βαρών (μηχανήματα και ελεύθερα).

Σεπ. 2005 – Ιουλ. 2007      Κολυμβητικός Όμιλος Κομοτηνής – Υπ. Προπονητής ειδικού τμήματος μικρών ηλικιών (3-5 ετών). Κλειστά τμήματα 8 ατόμων με κύριο στόχο την εξοικείωση των κολυμβητών με το υδάτινο περιβάλλον και επιμέρους στόχους, την εκμάθηση βασικών δεξιοτήτων (αναπνοή, κίνηση ποδιών ελευθέρου και υπτίου) και την προετοιμασία τους για τα επόμενα στάδια της μικρής πισίνας.