Αρχική » Δελτία Τύπου » Οι επιτυχίες της τεχνικής κολύμβησης του Γλαύκου!

Οι επιτυχίες της τεχνικής κολύμβησης του Γλαύκου!

Άλλη μία σεζόν ολοκληρώθηκε για την ομάδα της Τεχνικής Κολύμβησης του Γλαύκου Περιστερίου … Η παρουσία όλων των αθλητών ήταν εξαιρετική, γεγονός που συνέβαλλε σε μία από τις πιο εποικοδομητικές χρονιές από την έναρξη της λειτουργίας του τμήματος. Η μεθοδική δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια, τόσο σε επίπεδο αγωνιστικής ομάδας όσο και σε επίπεδο ακαδημίας, συνέβαλαν στο να καταφέρει η ομάδα να παραμένει ψηλά και το σημαντικότερο, στο ΣΥΝΟΛΟ της να απαρτίζεται από αθλητές οι οποίοι πρωταγωνίστησαν στα πρωταθλήματα της χρονιάς που μας πέρασε.

241x141-images-Panellinio_texnikis_katigorion_2015

185x139-images-Nisioti_pagkosmio_20153Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ Η παρουσία της ομάδας ήταν εξαιρετική. Παρόλο το γεγονός ότι η ομάδα βρισκόταν σε μια δύσκολή148x220-images-Nisioti_Pescara_2015 χρονικά περίοδο, αφού οι υποχρεώσεις των αθλητών ήταν αρκετά αυξημένες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το “νέο αίμα” πρωταγωνίστησε και πάλι στη διοργάνωση. Η ομάδα αξιοποιώντας πλήρως το έμψυχο υλικό που προέρχεται από όλα τα τμήματα του ΓΛΑΥΚΟΥ, για μία ακόμη χρονιά έμεινε ψηλά κατακτώντας την3η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ.
X. CMAS FINSWIMMING WORLD CUP-ΕGER, HUNGARY : Η παρουσία της ομάδας για πρώτη φορά σε meeting του CMAS FINSWIMMING WORLD CUP στο ΕGER της Ουγγαρίας ήταν καθοριστική για την πορεία της χρονιάς. Οι ΜΑΡΙΝΟΣ-ΑΓΑΠΗΤΟΥ-ΝΗΣΙΩΤΗ-ΠΑΠΑΦΡΑΓΚΟΣ-ΤΣΙΡΩΝ

ΗΣ-ΒΛΑΧΟΥ, κατάφεραν συνολικά και επέστρεψαν με 11 από τα 18 μετάλλια που κατέκτησαν Έλληνες αθλητές εκεί (κλιμάκιο της Εθνικής ομάδας). «Υπέρβαρος επέστρεψε ο Γλαύκος», όπως γράφτηκε και σε σχετικό δημοσίευμα!

202x151-images-Panellinio_apnoias_20152Η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ OPEN- ΛΑΡΙΣΑ Σε ένα από τα δυσκολότερα πρωταθλήματα των τελευταίων ετών η ομάδα μας ανταποκρίθηκε πλήρως και βασιζόμενη στο πολύ δυνατό της ρόστερ κατάφερε για μία ακόμη χρονιά να είναι ανταγωνιστική και να παραμείνει ψηλά. Κορυφαίες 208x156-images-Texniki_xeimerino_open_2015εμφανίσεις πραγματοποίησαν οι Μαρίνος και Νησιώτη, οι χρόνοι των οποίων τους εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών στο Υantai της Kίνας αρχές Ιουλίου και στους Μεσογειακούς Αγώνες τον Σεπτέμβριο στην Πεσκάρα της Ιταλίας αντίστοιχα. Οι χρόνοι του Μαρίνου ειδικότερα τον κατατάσσουν στους κορυφαίους για φέτος αθλητές, στα αγωνίσματα των bifins παγκοσμίως! Εντυπωσιακή ήταν και η παρουσία της Βασιλείας Αγαπητού, η οποία κατακτώντας μία 3η θέση στα 1500μ. επιφανείας και μία 3η θέση στα 200 μ. επιφανείας κατάφερε να πετύχει χρόνους που την εδραιώνουν στο πάνθεον των μεγάλων αθλητών της Τεχνικής Κολύμβησης. Η Βασιλεία προέρχεται από μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά μετά και τις περυσινές επιτυχίες της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Νεανίδων στα Χανιά, αλλά και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών Γυναικών της Ιταλίας. Η δεκαεξαμελής αποστολή κατάφερε να διατηρηθεί ψηλά και να αναρριχηθεί στην 2η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ, όπως και πέρυσι.

221x156-images-Texniki_open_2015_LarisaΜΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ –YANTAI ,CHINA O Γλαύκος επέστρεψε φέτος στη «διεθνή» του πορεία, στο δρόμο που έχουν χαράξει οι Δαγρέ-Νικολέτος-Σταυρίδης-Αγαπητού. Έτσι με τους ΜΑΡΙΝΟ και ΝΗΣΙΩΤΗ, με μία 8η θέση στα 4χ100 μ. επιφανείας και μία 4η θέση στα 4χ2000 OPEN WATER αντίστοιχα, τα δύο δικά μας παιδιά, κατάφεραν να συνεχίσουν την παράδοση που έχει δημιουργήσει ο Γλαύκος τα τελευταία χρόνια, με τη συνεχή παρουσία αθλητών του σε διεθνείς διοργανώσεις.

MEDITERRΑNEAN BEACH GAMES,PESCARA-ITALY Kαι εδώ οι συνεχείς οικονομικέςδυσκολίες και capital controls στέρησαν από τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΑΡΙΝΟ τη συμμέτοχή του (ενώ αρχικά είχε επιλεγεί), όπως και στο 80% της αρχικής αποστολής , κρατώντας όμως μέσα την ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΝΗΣΙΏΤΗ, η οποία στο φινάλε της φετινής σεζόν έκανε «ρελάνς» και κατέκτησε την 2η θέση στα 400 μ. επιφανείας και την 3η θέση στα 200 μ. επιφανείας Γυναικών! Εξαιρετική η παρουσία της για φέτος!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΑΠΝΟΙΑΣ-ΧΑΪΔΑΡΙ: Στην πρώτη συμμετοχή του σε αντίστοιχη διοργάνωση η ομάδα της δυναμικής άπνοιας του Γλαύκου Περιστερίου έδωσε το βροντερό παρόν. Με τους Αρτέμη Βουδούρη, Tony Helm ,τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Τ.Κ Βαγγέλη Σταυρίδη 217x163-images-Texniki_2015_Hungaryκαι την Πρωταθλήτρια Ελλάδας Αθηνά Κουτσοκώστα κατέκτησαν 1 ασημένιο και 3 χάλκινα στα αγωνίσματα της δυναμικής άπνοιας , στατικής άπνοιας και speed apnea αντίστοιχα. Η «παρθενική» εμφάνιση της ομάδας στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Η νέα σεζόν θα μας βρει ακόμη πιο δυνατούς σε αυτό τον τομέα.

130x150-images-Marinos_pagkosmio_2015ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΧΑΝΙΑ Σε μια χρονιά που στιγματίστηκε από συνεχείς οικονομικές δυσκολίες και capital controls τα παιδιά του Γλαύκου αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια ! Χωρίς σε πολλές περιπτώσεις τον κατάλληλο εξοπλισμό και με μία ομάδα αποδεκατισμένη (25 αθλητές στο σύνολό της) λόγω των πολύ υψηλών κοστολογίων και τις περιόδου διεξαγωγής των αγώνων κατάφεραν να κρατήσουν την ομάδα και πάλι ψηλά! Η 3η ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ, πίσω από διπλάσιες αριθμητικά ομάδες και αρκετές ατυχίες, μαρτυρά τον πραγματικό φετινό άθλο αυτής της ομάδας! Τα λόγια περισσεύουν μπροστά στην παρουσία αυτών των παιδιών…

Το Δ.Σ. του ΚΟΠ ΓΛΑΥΚΟΣ σας εύχεται ΟΛΟΨΥΧΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ!!!

 

89x89-images-stories-Glafkos_finswimming_logo 95x95-images-KOE 113x92-images-stories-glafkos-logo158x74-images-World_Underwater_Federation137x85-images-Swim_with_fins