Αρχική » Τελευταία Νέα » ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ – 21ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2022

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ – 21ο ΤΡΟΠΑΙΟ ΓΛΑΥΚΟΣ ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2022

Για την διεξαγωγή της συνδιοργάνωσης των κολυμβητικών αγώνων “21ο Τρόπαιο Γλαύκος – Τσετσέλεια 2022 & 17α Δελφίνεια 2022” θα ισχύσουν τα παρακάτω σύμφωνα με τις οδηγίες της Γ.Γ.Α και της Κ.Ο.Ε.

Αθλητές έως και 17 ετών προσέρχονται με αρνητικό αποτέλεσμα PCR 72 ωρών ή Rapid Test 48 ωρών ή Self Test παρουσία του υπεύθυνου Covid-19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα.

Αθλητές 18 ετών και άνω με αρνητικό αποτέλεσμα PCR 72 ωρών ή Rapid Test 48 ωρών.

Οι προπονητές συμμετέχουν με αρνητικό αποτέλεσμα PCR 72 ωρών πριν ή Rapid Test 48 ωρών πριν τους αγώνες ή με πιστοποιητικό νόσησης ή εμβολιασμού κατά της Covid-19 σε ισχύ.

Για τους εκπροσώπους των συλλόγων, το προσωπικό της εγκατάστασης και τον ναυαγοσώστη ισχύει ότι και για τους προπονητές.

Οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, δεν χρειάζεται να προσκομίσουν αρνητικό αποτέλεσμα PCR ή Rapid Test.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΑ και της ΚΟΕ, τα μέλη της αγωνόδικου επιτροπής, η γραμματεία, ο ιατρός των αγώνων και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής της ΚΟΕ θα εισέρχονται μόνον με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Επιτρέπεται η παρουσία θεατών στους αγώνες, με πληρότητα έως 100% της χωρητικότητας.

Τα παραπάνω ισχύουν ΜΟΝΟ για πλήρως εμβολιασμένους ή με πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ, θεατές και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως και 17 ετών (οι ανήλικοι 13 έως και 17 ετών προσκομίζουν PCR 72 ωρών ή Rapid Test 48 ωρών. Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με επίδειξη αρνητικού self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα.) Για την αποφυγή συνωστισμού συνίσταται η είσοδος των θεατών να ξεκινήσει μετά από την ολοκλήρωση εισόδου αθλητών και προπονητών)

Πέρα των ανωτέρω, θα ισχύσουν τα ακόλουθα:

Ο έλεγχος εισόδου θα γίνει με την χρήση της ψηφιακής πλατφόρμας αναγνώρισης για πιστοποιητικά εμβολιασμού, PCR & Rapid test

Θα πρέπει να κατατεθεί κατάλογος εισερχομένων – εξερχομένων από όλα τα σωματεία, όπου υποχρεωτικά θα αναφέρονται ξεχωριστά οι αθλητές – τριες ηλικίας 12 – 17 ετών, όπου θα αναγράφεται ποιοι είναι εμβολιασμένοι και ποιοι έχουν πιστοποιητικό νόσησης (σύμφωνα με με το αριθμ. Πρωτ.: 525017/01-11-2021 έγγραφο της Γ.Γ.Α.)

Όλοι θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και θα τηρούνται αυστηρά οι αποστάσεις, που προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα για την πρόληψη και αποφυγή μετάδοσης της νόσου Covid-19.

Η είσοδος και η έξοδος είναι μόνο μία.

Επιτρέπεται η χρήση αποδυτηρίων με τις κάτωθι προϋποθέσεις:

  1. παρουσία ατόμου ανά 2 τ.μ. εντός των αποδυτηρίων, με ταυτόχρονη απόσταση 1,5 μέτρου
  2. Χρήση 50% της δυναμικότητας των καταιονηστηρίων (ντους).
  3. Αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων Δημόσιας Υγείας

Οι αθλητές – τριες είναι υπεύθυνοι για τα ατομικά τους είδη και όταν τελειώνουν τα αγωνίσματα τους, συνίσταται να αποχωρούν από την εγκατάσταση.