Αρχική » Δελτία Τύπου » 15ο Τρόπαιο Γλαύκος-Τσετσέλεια 2014

15ο Τρόπαιο Γλαύκος-Τσετσέλεια 2014

Για 15η συνεχή χρονιά ο Κ.Ο.Π. ΓΛΑΥΚΟΣ, διοργάνωσε με πολύ μεγάλη επιτυχία το τριήμερο 25, 26 και 27 Απριλίου 2014 το «15ο Τρόπαιο ΓΛΑΥΚΟΣ – ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2014», τους καθιερωμένους πλέον κολυμβητικούς αγώνες στο Περιστέρι. Μία διοργάνωση που τα τελευταία τρία χρόνια φέρει στον τίτλο τη λέξη «Τσετσέλεια», τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την πρόωρα χαμένη κολυμβήτρια του συλλόγου, Ευδοκία Τσετσέλη και τον πατέρα της Άγγελο, 305x417-images-Avgoustidis-Koulouris_15o_Tropaio 348x254-images-Pahatouridis-Gianniotis_15o_Tropaioμέλος του Δ.Σ. του Γλαύκου.
Τους παλαιότερους και πιο επιτυχημένους κολυμβητικούς αγώνες του Περιστερίου, τίμησαν φέτος με τη συμμετοχή τους 1.300 κολυμβητές και κολυμβήτριες (620 άτομα αγωνιστικά – 680 προαγωνιστικά) όλων των ηλικιών από 8 ετών και πάνω προερχόμενοι από 50 σωματεία της Αττικής, αλλά και της Περιφέρειας. γεγονός που ικανοποίησε απόλυτα τους διοργανωτές.
Μέσα από το πλήθος των αθλητών ξεχώρισαν δεκάδες σημαντικοί κολυμβητές και κολυμβήτριες που ανήκουν στην εθνική ομάδα της ελληνικής κολύμβησης.

Pahatouridis-Gianniotis 15o TropaioΤους αγώνες μας τίμησαν με την παρουσία τους ολόκληρη η Δημοτική Αρχή του Δήμου Περιστερίου, με πρώτο το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος μάλιστα κήρυξε την έναρξη των αγώνων αλλά και βράβευσε εκ μέρους της οικογένειας του Κ.Ο.Π. ΓΛΑΥΚΟΣ τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή της κολύμβησης, τον παγκόσμιο Σπύρο Γιαννιώτη, για τον οποίο δε χρειάζονται περισσότερες συστάσεις, για τα όσα έχει προσφέρει στην ελληνική κολύμβηση όλα τα χρόνια. Επίσης, ο Αντιπρόεδρος του ΟΠΑΑΠ κ. Γιώργος Αυγουστίδης βράβευσε τον κορυφαίο αθλητή της ομάδας μας Δημήτρη Κουλούρη, ο οποίος ανήκει στην ομάδα του ΓΛΑΥΚΟΥ από την ίδρυσή του με τελευταίες επιτυχίες για το 2013: κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μ. πρόσθιο ανδρών στους Μεσογειακούς αγώνες που διεξήχθησαν στη Μυρσίνη Τουρκίας και συμμετείχε και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης στη Βαρκελώνη . Επίσης, μας τίμησαν με την παρουσία τους και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών παρατάξεων του Δήμου Περιστερίου, αλλά και εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Κοντά στους μεγάλους, οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες του Γλαύκου Περιστερίου κατέκτησαν συνολικά 38 μετάλλια, γεγονός που σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα μιας απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης. Παρόλο, που ο καιρός το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή το πρωί, δεν βοήθησε σημαντικά, οι εκπρόσωποι των σωματείων που μας τίμησαν με την παρουσία τους έσπευσαν να συγχαρούν την έμπειρη πλέον οργανωτική επιτροπή, για την ωραία και άρτια διεξαγωγή των αγώνων. Avgoustidis-Koulouris 15o TropaioΤα χαμόγελα που ήταν διάσπαρτα στα παιδιά αλλά και η ικανοποίηση που ζωγραφίζονταν στα πρόσωπα των γονιών τους, μας έδωσαν ιδιαίτερη χαρά που μπορέσαμε να ανταπεξέλθουμε ακόμα και σε δύσκολα καιρικές συνθήκες. Τέλος, μετά το πέρας των αγώνων, βραβεύθηκαν ως οι καλύτεροι αθλητές αυτών, οι : Δημήτρης Κουλούρης για την επίδοσή του στα 200 μ. πρόσθιο ανδρών και η Αραούζου Καλλιόπη για την επίδοσή της στα 1.500μ. ελεύθερο γυναικών.

Με την ευκαιρία να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Δήμο Περιστερίου για την παραχώρηση του κολυμβητηρίου, που μετά τις απαραίτητες βελτιώσεις, φιλοξένησε με επιτυχία τη διοργάνωση και ιδιαίτερα στην Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Α.Π. κα Ξένια Κορόγιαννη και τον Αντιπρόεδρο κο Αυγουστίδη, οι οποίοι έδωσαν το «παρών». Είναι σημαντικό οι Δήμοι – ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο – να προσφέρουν τις εγκαταστάσεις τους προκειμένου να διοργανώνονται τέτοιου είδους αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες φιλοξενούν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες νέους πολίτες της

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις 50 ομάδες και τους 1.300 κολυμβητές, -τριες που ήρθαν στους αγώνες μας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε εκείνους που ήρθαν από την επαρχία αψηφώντας το οικονομικό κόστος.
Επίσης, την Κ.Ο.Ε. που χωρίς τη συνδρομή τους θα ήταν αδύνατο να τελεσθούν οι αγώνες.

Τέλος, ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του κολυμβητηρίου, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των αγώνων, τους γονείς – φίλους του συλλόγου μας για τη βοήθεια τους στον οργανωτικό τομέα και φυσικά τους χορηγούς μας για τη μεγάλη και τόσο αναγκαία στις μέρες μας στήριξη που μας παρείχαν, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολα για όλους μας οικονομικά εποχές.

Όλα τα παραπάνω μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για τη συνέχιση αυτών των αγώνων, με στόχο να προσφέρουν τα αγαθά του υγιούς αθλητισμού στα νέα παιδιά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το «16ο Τρόπαιο Γλαύκος – Τσετσέλεια» το 2015!

Μετά τιμής,
Ο πρόεδρος του ΚΟΠ Γλαύκος,

Πεθεριώτης Κώστας