Αρχική » Δελτία Τύπου » ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2017

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2017

ΟΥΙΛΙΑΜ ΜΠΑΛΝΤΟΥΙΝ

ΓΟΥΡΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ Ο ΑΘΛΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΑΥΚΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

ethniki_baldwinΣτο Βρότσλαβ της Πολωνίας   4 με 8 Ιουλίου 2017, πραγματοποιήθηκε   το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης.  Η Ελλάδα κατέκτησε 4 ασημένια μετάλλια.  Ανάμεσα στους αθλητές της Εθνικής μας ομάδας ανδρών – γυναικών της Τεχνικής κολύμβησης  ήταν και ο αθλητής του ΓΛΑΥΚΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Ουϊλλιαμ Μπάλντουϊν, ο οποίος συμμετείχε σε 3 ατομικά αγωνίσματα (50μ άπνοια, 50, 100μ επιφάνεια).

Το πρώτο της μετάλλιο  (ασημένιο) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης πανηγύρισε η Ελλάδα με τον αθλητή του ΓΛΑΥΚΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ  Ουίλλιαμ Μπάλντουιν,   ο οποίος έκανε την αρχή στην κατάκτηση των μεταλλίων και μάλιστα σε ατομικό επίπεδο και ιδιαίτερα  στην τελευταία χρονιά της καριέρας του όπως έχει ο ίδιος δηλώσει, αφού από την πρώτη κιόλας ημέρας της διοργάνωσης κατέκτησε τη 2η θέση στα 100μ. Επιφ. Ανδρών με χρόνο 34.75 πίσω μόνο από τον Γερμανό παγκόσμιο ρέκορντμαν Μάξ Πόσαρτ που κάλυψε την απόσταση σε 34.46.  Επίσης, με την ομάδα των 4 Χ 100μ. επιφ. Ανδρών μαζί με τους  Καρετζόπουλο Λουκά, Βασιλόπουλο Ανάρ. και Πιπίνια Ιωάν. κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο.

Στα υπόλοιπα αγωνίσματα ο Ουϊλλιαμ κατέκτησε την 4η θέση στα 50 μ. επιφ. ανδρών, όπου στάθηκε άτυχος, γιατί   έχασε το χάλκινο μετάλλιο για μόλις 2 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ο Έλληνας πρωταθλητής ο οποίος τερμάτισε με χρόνο 15.56, πίσω από τον Γερμανό Μαξ Πόσαρτ που έκανε 15.54 και την 6η θέση στα 50μ. Άπνοη με χρόνο 14.58.  Επίσης άτυχη στάθηκε η ελληνική ομάδα στα 4χ50μ. Επιφ. Μικτών Φύλων, στην οποία συμμετείχε και ο  Ουίλλιαμ Μπάλντουιν μαζί με τους, Λουκά Καρετζόπουλο, Σοφία Κτενά και Βασιλεία Τσαγκόια η οποία κατέλαβε την 4η θέση, μόλις 0.12 πίσω από την ομάδα της Ουκρανίας.

Ο ίδιος ο αθλητής του ΓΛΑΥΚΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ μετά την επιτυχία του είπε:  «Έδωσα το 100% μου και δεν μετανιώνω ούτε στιγμή για το αποτέλεσμα, αν και κυνηγούσα την 1η θέση. Ελπίζω στις μέρες που ακολουθούν να μπορέσω να προσφέρω ισάξιες επιτυχίες εάν όχι και μεγαλύτερες στους Έλληνες συμπατριώτες μου και σε όλο τον κόσμο που με στήριξε τα τελευταία χρόνια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον προπονητή μου Γιώργο Μυρίλο για την ασταμάτητη πίστη στις ικανότητές μου και την συνεχή πατρική συμπαράσταση του. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω το σύλλογό μου, τον Γλαύκο Περιστερίου για την συνεχή ψυχολογική και οικονομική υποστήριξη».baldwin

Το Δ.Σ. του αλλά και ολόκληρη η οικογένεια του ΓΛΑΥΚΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ  δεν έχουν να πουν τίποτε περισσότερο από ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στον αθλητή μας και να του ευχηθούμε ΚΑΛΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ σε ότι και αν κάνει από εδώ και στο εξής .

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !