Αρχική » Δελτία Τύπου » 14ο Τρόπαιο Γλαύκος – Τσετσέλεια 2013

14ο Τρόπαιο Γλαύκος – Τσετσέλεια 2013

483x347-images-Vraveusi_LybertaΣυνεπής εδώ και 14 χρόνια ο Κ.Ο.Π. ΓΛΑΥΚΟΣ, το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Μαΐου 2013 διοργάνωσε το «14ο Τρόπαιο ΓΛΑΥΚΟΣ – ΤΣΕΤΣΕΛΕΙΑ 2013», τους καθιερωμένους πλέον κολυμβητικούς αγώνες στο Περιατέρι. Μία διοργάνωση που τα τελευταία δύο χρόνια φέρει στον τίτλο τη λέξη «Τσετσέλεια», τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την πρόωρα χαμένη κολυμβήτρια του συλλόγου, Ευδοκία Τσετσέλη και τον πατέρα της Άγγελο, μέλος του Δ.Σ. του Γλαύκου, που έχασε τη ζωή του απρόσμενα και ξαφνικά, μέσα στην αίθουσα του Δ.Σ. του Δήμου Περιστερίου, καθώς έδινε «μάχη» για να λειτουργήσει το κολυμβητήριο. Για το λόγο αυτό τηρήθηκε από όλους τους αθλητές και τους θεατές ενός λεπτού σιγή, προς τιμή τους.
Τους παλαιότερους και πιο επιτυχημένους κολυμβητικούς αγώνες του Περιστερίου, τίμησαν φέτος με τη συμμετοχή τους 1.000 κολυμβητές και κολυμβήτριες (600 άτομα αγωνιστικά – 400 προαγωνιστικά) όλων των ηλικιών από 8 ετών και πάνω προερχόμενοι από 50 σωματεία της Αττικής, αλλά και της Περιφέρειας, γεγονός που ικανοποίησε απόλυτα τους διοργανωτές.

Μέσα από το πλήθος των αθλητών ξεχώρισαν δεκάδες σημαντικοί κολυμβητές και κολυμβήτριες που ανήκουν στην εθνική ομάδα της ελληνικής κολύμβησης με πρώτο και κορυφαίο το παγκόσμιο πρωταθλητή και ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, που τίμησαν με τη συμμετοχή τους τους αγώνες. Αλλά και οι «δικοί μας» Δημήτρης Κουλούρης και Θοδωρής Μπενεχούτσος

Κατά τη διάρκεια των αγώνων η οικογένεια του Γλαύκου βράβευσε για την προσφορά τους στο άθλημα της κολύμβησης δύο κορυφαίους Έλληνες αθλητές, τη Μαριάννα Λυμπερτά και τον Σπύρο Γιαννιώτη, για τους οποίους δε χρειάζονται περισσότερες συστάσεις.

Κοντά στους μεγάλους, οι κολυμβητές και οι κολυμβήτριες του Γλαύκου Περιστερίου κατέκτησαν συνολικά 41 μετάλλια, γεγονός που σε συνδυασμό με όλα τα παραπάνω συνθέτουν την εικόνα μιας απόλυτα επιτυχημένης διοργάνωσης. Κάτι που επιβεβαιώθηκε τόσο από τους εκπροσώπους των σωματείων, οι οποίοι έσπευσαν να συγχαρούν την έμπειρη πλέον οργανωτική επιτροπή, όσο και από τα χαμόγελα που ήταν διάσπαρτα στα παιδιά αλλά και την ικανοποίηση που ζωγραφίζονταν στα πρόσωπα των γονιών τους.

Με την ευκαιρία να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στο Δήμο Περιστερίου για την παραχώρηση του κολυμβητηρίου, που μετά τις απαραίτητες βελτιώσεις, φιλοξένησε με επιτυχία τη διοργάνωση και ιδιαίτερα στην Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Α.Π. κα Ξένια Κορόγιαννη και στο νέο Αντιπρόεδρο κο Αυγουστίδη, οι οποίοι έδωσαν το «παρών». Είναι σημαντικό οι Δήμοι – ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο – να προσφέρουν τις εγκαταστάσεις τους προκειμένου να διοργανώνονται τέτοιου είδους αθλητικές εκδηλώσεις, οι οποίες φιλοξενούν εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες νέους πολίτες της

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις 50 ομάδες και τους 1.000 κολυμβητές, -τριες που ήρθαν στους αγώνες μας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σε εκείνους που ήρθαν από την επαρχία αψηφώντας το οικονομικό κόστος.

Επίσης, την Κ.Ο.Ε. που χωρίς τη συνδρομή τους θα ήταν αδύνατο να τελεσθούν οι αγώνες και που σε συνεργασία με το ΓΛΑΥΚΟ, εξασφάλισαν καλές αντικυματικές διαδρομές, οι οποίες συντελούν στο να μπορέσει ο κάθε κολυμβητής να αποδώσει το καλύτερο δυνατό.

Τέλος, ευχαριστούμε τους εργαζόμενους του κολυμβητηρίου, οι οποίοι όπως κάθε χρόνο έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία των αγώνων, τους γονείς – φίλους του συλλόγου μας για τη βοήθεια τους στον οργανωτικό τομέα και φυσικά τους χορηγούς μας για τη μεγάλη και τόσο αναγκαία στις μέρες μας στήριξη που μας παρείχαν, ιδιαίτερα σε αυτές τις δύσκολα για όλους μας οικονομικά εποχές.

Όλα τα παραπάνω μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας για τη συνέχιση αυτών των αγώνων, με στόχο να προσφέρουν τα αγαθά του υγιούς αθλητισμού στα νέα παιδιά και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το «15ο Τρόπαιο Γλαύκος – Τσετσέλεια» το 2014!

Μετά τιμής,
Ο πρόεδρος του ΚΟΠ Γλαύκος,

Πεθεριώτης Κώστας

562x410-images-Gianniotis_Vraveusi